Parametrisch ontwerpen.
De manier waarop gebouwen ontworpen worden is in de basis al heel lang hetzelfde. Veranderingen in de werkwijze van constructeurs gaan over het algemeen zeer gelijkmatig. Toch zijn er ontwikkelingen in de markt die ook de “conservatieve” constructeur aan het denken zet. De afgelopen periode is er veel te doen over een aantal nieuwe manieren van werken, waaronder het parametrisch ontwerpen. Door het gebruik van programma’s als Grasshopper en Dynamo op de technische universiteiten, lijkt parametrisch ontwerpen in een versnelling te komen. Jonge constructeurs leren tijdens de studie om te gaan met deze ontwerp-tools die nu ook koppelingen kunnen maken met de diverse ontwerpprogramma’s.
Wat doet Technosoft met parametrisch ontwerpen?
Wanneer u als constructeur bezig bent met parametrisch ontwerpen, wilt u waarschijnlijk een koppeling maken tussen het ontwerp en de berekening. Het betekent meestal het van buiten af maken van de invoer en het automatisch laten uitvoeren van de benodigde constructieve berekeningen. Technosoft ondersteunt haar klanten hiermee. Door de combinatie van constructieve kennis en specialisten in het ontwikkelen en testen van software, helpen wij onze klanten bij het optimaliseren van hun software omgeving om het beste te halen uit een ICT omgeving.
Een van de eerste programma’s die haar omgeving open heeft gesteld voor deze nieuwe manier van ontwerpen is AxisVM, het 3D Eindige Elementen programma welke Technosoft al vanaf het jaar 2001 in de Nederlandse markt vertegenwoordigt. Daarnaast werken we op dit moment aan het openstellen van onze belangrijkste Technosoft programma’s voor het koppelen met invoer van buitenaf. Binnenkort zult u ook in staat zijn om uw vertrouwde Technosoft programma’s in te kunnen zetten binnen parametrisch ontwerpen.
In het verleden heeft Technosoft voor diverse klanten software en/of koppelingen ontwikkeld waarmee al parametrisch rekenen mogelijk is. Eenvoudige oplossingen die in de praktijk zeer nuttig zijn! Lees er meer over parametrisch ontwerpen in het artikel dat wij hierover geschreven hebben.
Geef een reactie